Social media marketing uitbesteden

Zijn je potentiële klanten actief op Facebook, Instagram, LinkedIn, of Pinterest? Als dat het geval is, is het voor je bedrijf van cruciaal belang om op deze platforms zichtbaar te zijn.

Data-driven inzichten

Bij Laanstra Design baseren we onze strategie op meetbare gegevens (via verschillende software) en heldere inzichten. Zo zie je altijd wat er gebeurt en waarom.

Samen groeien

Wij zijn niet zomaar een social media-expert; we zijn jouw strategische partner. Samen werken we aan het behalen van jouw bedrijfsdoelen.

Flexibel en vrijheid

Bij ons geen ingewikkelde contracten. Probeer onze diensten vrijblijvend. Als het niet bevalt, kun je op elk moment vertrekken. Jouw tevredenheid staat voorop.

Wat is social media marketing eigenlijk precies?

Social media marketing omvat meer dan alleen het delen van foto’s en video’s op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Het is een strategische benadering van online marketing waarbij je sociale media gebruikt om je bedrijf, producten of diensten te promoten. Dit houdt in dat je je doelgroep begrijpt, hun behoeften identificeert en de juiste boodschap op het juiste moment aanbiedt.

Of het nu gaat om het organisch delen van content of het adverteren op sociale mediaplatforms, social media marketing stelt je in staat om effectief in contact te komen met je doelgroep en betrokkenheid bij je merk te vergroten. Met de juiste strategie kun je je merkbekendheid vergroten, potentiële klanten aantrekken en conversies genereren. Social media marketing biedt de mogelijkheid om op een persoonlijke manier te communiceren, een gemeenschap rond je merk op te bouwen en relaties met je klanten op te bouwen en te onderhouden.

Door middel van analyse en meetbare KPI’s kun je de prestaties van je social media marketingcampagnes volgen en optimaliseren om de beste resultaten te behalen. Het maakt niet uit of je een klein lokaal bedrijf bent of een wereldwijde onderneming, social media marketing is een krachtige tool om je bedrijf te laten groeien en je online aanwezigheid te versterken. Het is een voortdurend leerproces dat je helpt je doelen te bereiken en je merk naar nieuwe hoogten te brengen.

Nederlanders maken gemiddeld bijna 2 uur (114 min) per dag gebruik van sociale media

Onderzoeksbureau Newcom

Wij ondersteunen bij je social media campagne

Bij Laanstra Design zijn we jouw partner voor het boosten van je social media campagne. We staan paraat met creatieve strategieën en doelgerichte aanpak om jouw doelen te realiseren. Met onze hulp wordt jouw aanwezigheid op social media een krachtig instrument om je boodschap doeltreffend over te brengen en indruk te maken op je doelgroep. Bereid je voor op groei en succes voor je merk, met Laanstra Design aan je zijde.

Waar we jou bijvoorbeeld mee kunnen helpen:

Gratis kansenonderzoek t.w.v. €350,-

Meer dan 90% van bedrijven laten online groeikansen liggen.

3 interessante voordelen van social media marketing

1. Verbeterde klantenbetrokkenheid en loyaliteit

Door middel van social media marketing kun je een directe en persoonlijke verbinding met je klanten tot stand brengen. Het biedt een platform waar je in realtime kunt reageren op vragen, feedback kunt verzamelen en een gemeenschap kunt opbouwen rond je merk. Hierdoor ontstaat een gevoel van betrokkenheid en loyaliteit bij je klanten, wat uiteindelijk kan leiden tot herhaalde aankopen en positieve mond-tot-mondreclame.

2. Betere inzichten in je doelgroep

Social media platforms bieden uitgebreide demografische en gedragsgegevens over je doelgroep. Dit stelt je in staat om je marketinginspanningen nauwkeurig af te stemmen op de interesses en voorkeuren van je potentiële klanten. Door gebruik te maken van deze inzichten kun je gerichte campagnes maken die effectiever zijn in het bereiken van de juiste mensen op het juiste moment.

3. Verhoogde websiteverkeer en
SEO-voordelen

Het delen van kwalitatieve content op social media kanalen kan leiden tot meer verkeer naar je website. Dit is niet alleen gunstig voor het genereren van leads en conversies, maar kan ook een positief effect hebben op je zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines houden van websites met veel verkeer en relevante backlinks, wat kan bijdragen aan een hogere ranking in zoekresultaten.

(Welke) social media inzetten?

Overweeg je social media marketing voor je organisatie? Bij Laanstra Design hanteren we de vuistregel: doe het goed of doe het niet. Als je beperkte middelen hebt of geen toegewijd team, zijn er wellicht andere online zichtbaarheidsopties voor jou.

Toch biedt social media enorme voordelen, zoals een groot bereik, uitstekende targetingmogelijkheden en meetbaarheid. De keuze van de juiste kanalen hangt af van je boodschap, doelgroep en doelstellingen. Laat ons je adviseren bij het ontwikkelen van een effectieve social media strategie die bij jouw organisatie past.

Facebook

Facebook is het grootste sociale netwerk ter wereld, ideaal voor het bereiken van een breed publiek. Het biedt mogelijkheden voor organische content, betaalde advertenties en uitgebreide analytics.

Instagram

Instagram draait om visuele content. Dit platform is perfect voor het delen van foto's en korte video's, met een focus op creativiteit en visuele esthetiek. Het is populair bij een jonger publiek.

Linkedin

LinkedIn is gericht op professioneel netwerken en zakelijke connecties. Het is een geweldige plek om je merk te promoten, branche-inzichten te delen en zakelijke relaties op te bouwen.

Youtube

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld. Het is ideaal voor het delen van videocontent, zoals tutorials, vlogs, productdemonstraties en meer.

Tiktok

TikTok is een opkomend platform dat bekend staat om korte, creatieve video's. Het is populair bij een jong publiek en biedt kansen voor virale content.

Met deze 5 stappen zorgen wij voor resultaat

  1. Inleiding en doelstellingen definiëren. We beginnen met een grondige kennismaking om jouw bedrijf en doelstellingen beter te begrijpen. Dit stelt ons in staat om de juiste koers voor je social media strategie uit te stippelen.
  2. Marktonderzoek en voorbereiding. Ons team voert uitgebreid marktonderzoek uit om inzicht te krijgen in je doelgroep en de dynamiek van je markt. Indien nodig, creëren we nieuwe social media accounts die perfect passen bij je merkidentiteit.
  3. Strategische planning. Vervolgens ontwikkelen we een gedetailleerde social media marketingstrategie die naadloos aansluit op je doelgroep, markt, doelen en visie. Deze strategie omvat een stappenplan dat aangeeft hoe je je doelen kunt bereiken en welke tactieken we zullen gebruiken.
  4. Implementatie en lancering. Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen, gaan we van start. We zorgen ervoor dat alle social media accounts correct zijn geconfigureerd en beheren ze professioneel. Dit markeert het moment van de officiële lancering van je social media campagne.
  5. Analyse en voortdurende optimalisatie. We blijven de prestaties van je social media campagne nauwlettend in de gaten houden. Met behulp van geavanceerde analyse-tools meten we de resultaten en passen we de strategie voortdurend aan om te blijven verbeteren.